Deel dit artikel
-

Universal Music Group dreigt songcatalogus van TikTok te halen

Universal Music Group (UMG), het label dat artiesten als Taylor Swift, Billie Eilish en Ariana Grande vertegenwoordigt, is van pan om zijn muziek om middernacht van TikTok te halen aangezien er geen overeenkomst is bereikt over een vergoeding.

UMG is niet van plan de huidige overeenkomst met TikTok, die op 31 januari afloopt, te verlengen en trekt zich terug uit TikTok en TikTok Music.

In een persbericht beschuldigt UMG TikTok – dat vorig jaar naar verluidt bijna 20 miljard dollar aan advertentie-inkomsten verdiende – ervan om een op muziek gebaseerd bedrijf op te bouwen zonder een redelijke vergoeding te betalen voor de artiesten.

TikTok en Universal zijn het vooral niet eens geworden over betalingen voor AI-gegenereerde opnames met behulp van UMG-eigendommen. Bovendien nam TikTok geen passende stappen om snel inhoud te verwijderen die in strijd was met het auteursrecht van het label, zegt UMG.

TikTok reageert als volgt: ‘Het is erg jammer en teleurstellend dat Universal Music Group hun eigen hebzucht boven de belangen van hun artiesten en songwriters heeft gesteld. Ondanks Universals onjuiste verhaal en retoriek, hebben zij ervoor gekozen om weg te lopen van de krachtige ondersteuning van een platform met ruim een miljard gebruikers, dat dient als een gratis promotie- en ontdekkingsmiddel voor hun talent. TikTok heeft met alle andere labels en uitgevers ‘artist-first’ overeenkomsten kunnen bereiken. Het is duidelijk dat de acties van Universal niet in het beste belang zijn hun van artiesten, songwriters en fans.’

Foto Raph_PH (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond