Deel dit artikel
-

Universiteit Twente start met masteropleiding Robotics

De Universiteit Twente voegt vanaf september 2022 een nieuwe master toe aan haar onderwijsaanbod. De nieuwe master Robotics is het antwoord op de enorme marktvraag en de populariteit van het vakgebied robotica onder (aankomende) studenten.

In het voorjaar van 2022 wordt duidelijk of de master definitief van start kan gaan vanaf het collegejaar 2022-2023. Accreditatieinstelling NVAO geeft dan uitsluitsel over de Toets Nieuwe Opleiding en brengt een advies uit aan de minister. Alle seinen staan voorlopig op groen en de UT is overtuigd van het bestaansrecht van deze nieuwe master.

Een nieuwe opleidingsdirecteur is er ook al: dr. ir. Jan Broenink, die samen met prof. Stefano Stramigioli de onderzoeksgroep Robotics and Mechatronics van de UT leidt. Broenink heeft veel ervaring in onderzoek en onderwijs binnen het vakgebied robotica.

In de master komt een aantal belangrijke UT-disciplines samen, zoals informatica, kunstmatige intelligentie, mechatronica, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Grote bedrijven als ASML, Demcon en VDL staan te springen om breed opgeleide robotica-experts.

Foto Alex Knight via Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond