Deel dit artikel
-

Ook UPC modems worden voortaan gedeeld

Gebruikers van UPC kunnen volgend jaar hun modem delen met andere gebruikers. Dat maakte CEO Robert Dunn zojuist bekend op het congres Telecom Time in Houten.

Ziggo heeft begin november de hotspot-functionaliteit aangezet in enkele tienduizenden modems in Groningen. Klanten kunnen gebruik maken van elkaars modem om online te gaan. Zo wordt het bereik in de stad vergroot. De functionaliteit heeft geen invloed op de snelheid thuis. Er wordt gebruik gemaakt van een gescheiden netwerk en bandbreedte.

Bij Ziggo gaat het nog steeds om een proef, maar de kabelaar overweegt een landelijke uitrol. UPC overweegt dus nu ook zijn modems te delen, al vanaf begin volgend jaar.

Onder meer Belgacom en Telenet bieden iets dergelijks ook in België aan.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Arjen

Ik vind dit een zorgwekkende ontwikkeling. Niet omdat het niet handig zou zijn om overal en altijd online te kunnen zijn, maar wel omdat we nergens meer kunnen “ontsnappen” aan de deken van hoogfrequente straling waar we 24 uur per dag in zijn ondergedompeld en waarvan de gezondheidseffecten verstrekkender zijn dan menigeen nu vermoedt.

Voor een objectief beeld zou je eens hier moeten kijken: http://www.bioinitiative.org/freeaccess/index.htm

Mathys

Arjen, dit kan er toch juist voor zorgen dat er minder straling is. Als je kan delen zijn er minder modems nodig… dus minder straling

Arjen

Hoi Mathys, ik snap je punt, maar het is maar hoe je het bekijkt. Als iedereen daarom op elke straathoek zijn iPhone, Android tablet of ander apparaat staat te gebruiken omdat ie daar verbinding heeft, dan klopt je redenatie niet. Het is dan de toename van gebruikers die zorgt voor nog een extra dosis elektrosmog… Mvg Arjen

Jan

Ik vind dit een zorgelijke ontwikkeling om andere redenen.
Ten eerste moet het zo zijn, dat mensen zelf controle houden over hun eigen Wifi verbinding.
Een provider mag niet zonder toestemming iemands netwerk beschikbaar stellen aan derden.
Daarnaast snap ik niet waarom hier voor gekozen wordt. Wifi is een slechte onstabiele netwerk verbinding, die compleet ongebruikelijk wordt als er teveel verbindingen zijn. Ik kan nu al thuis nauwelijks meer gebruik maken van Wifi.
Als mensen mobiel internet willen kunnen ze toch gewoon gebruik maken van 3G of 4G. Wat voegt dit toe, behalve ellende voor de UPC klanten en de overige Wifi gebruikers in de buurt van UPC klanten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond