Deel dit artikel
-

UPDATE: E-broker Alex nauwelijks getroffen door reorganisatie

E-broker Alex is nauwelijks getroffen door de ingrijpende reorganisatie bij moederbedrijf Dexia. Dexia gaat een groot deel van de kantoren sluiten waar private banking advies wordt gegeven. Die klanten worden juist doorverwezen naar de internetbroker.

Volgens Corine Horstra, secretaris van de Raad van Bestuur van de Dexia Bank Nederland , zullen er maar enkele banen verdwijnen bij Alex. De broker telt op dit moment ruim honderd arbeidsplaatsen. In totaal belanden tussen de 350 en 400 van de 1300 Dexia-werknemers op straat.

Omdat de adviesaanvraag nog naar de ondernemingsraad moet, zal het ongeveer twee maanden duren voor de precieze consequenties van de ingreep duidelijk zijn. Dexia meldde te stoppen met beleggingsadvies aan particulieren en zich te concentreren op vermogensbeheer. Omdat dit juist de core business is van Alex leken de consequenties voor de e-broker groot te zijn. Maar Dexia kiest er dus toch voor het online broken vrijwel intact te laten.

De plannen zijn hard aangekomen bij de Dexia Bank Nederland, die in mei 2001 ontstond uit een fusie tussen Kempen & Co en Labouchere. Toen beloofde bestuursvoorzitter Joop Krant nog dat het samengaan geen ontslagen tot gevolg zou hebben.

Dexia zelf voert 'marktomstandigheden' aan als reden voor de reorganisatie. De Dexia Bank betrok deze week een nieuw pand aan de Amsterdamse Zuidas. Ook wordt er een groot kantoor gebouwd bij het Centraal Station in de hoofdstad.

Alex heeft samen met discount beursorderlijn VEB Bottom-Line, dat ook onderdeel uitmaakt van Dexia, ongeveer 50.000 klanten. Het marktaandeel van Alex wordt geschat op 15 procent, achter grote internetbrokers als ABN Amro, Postbank en Rabobank.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk van Dam

Ik hoop dat ze bij Alex niet de mensen gaan ontslaan die zich bezighouden met het inloggen op de site, want na twee jaar kan ik nog steeds een op de twee keer niet inloggen. Verder vind ik Alex ok.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond