Deel dit artikel
-

UPDATE: Yahoo doet winstwaarschuwing, CEO stapt op

Tim Koogle, CEO van Yahoo, stapt binnenkort op. Dat nieuws komt samen met het bericht dat het bedrijf een flinke waarschuwing de deur uit doet: De omzet van het afgelopen kwartaal komt uit tussen de 170 en de 180 miljoen dollar, waar 232 miljoen verwacht werd. De handel in aandelen Yahoo aan de Nasdaq is gisteren stopgezet en is inmiddels weer hervat. Henry Blodget, top-analist bij Merrill Lynch, noemde een waarschuwing al als mogelijke reden voor de stopzetting.

Volgens Blodget was het scenario van een winstwaarschuwing 'zeer goed denkbaar'. Wall Street verwacht dat de mindere cijfers nu hun weerslag zullen krijgen op vele andere dotcoms. Dat zou opnieuw een klap kunnen betekenen voor deze markt. Toen de handel in de aandelen Yahoo hervat werd, dook het gelijk naar 18 dollar, de laagste koers in een jaar tijd. Daarna keerde het weer terug tot boven de twintig dollar.

Op de Nasdaq ontstond gisteren al enige beroering toen de afzegging voor het analisten-overleg kwam. Yahoo heeft in het verleden namelijk nooit verstek laten gaan. Toen kort daarop de handel werd stilgelegd, was het aandeel al meer dan zes procent gezakt tot 20,96 dollar.

Als bedrijven plots afzeggen voor een dergelijke analisten-meeting, komt er meestal een winstwaarschuwing aan, weet Cnet .

Blodget schetste ook enkele andere scenario's: Het zou mogelijk zijn dat Yahoo een overname doet, of dat het zelf wordt overgenomen. Een overname door Yahoo lijkt het minst waarschijnlijk, aangezien volgens Blodget de overnamekandidaten te klein en onbetekenend zijn om de handel te stoppen of een meeting af te zeggen.
Een overname van Yahoo behoort tot de mogelijkheden omdat het bedrijf te maken heeft met pas opgestapte bestuurders en een neergaande advertentiemarkt (advertenties vormen de belangrijkste inkomstenbron), zegt Blodget. Bovendien staat het aandeel nu vrij laag, wat een overname goedkoper maakt.

Volgens scheidend CEO Tim Koogle gaat het bedrijf nu op zoek naar een nieuwe chef die afkomstig is uit de mediahoek. Een duidelijke reden voor het vertrek van Koogle werd niet gegeven. "Er zijn andere dingen te doen", zei hij in een verklaring.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jake

Vermoeden: Disney neemt Yahoo over!

Chico Science

Vermoeden: Disney neemt Yahoo en Geniepark.com over.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond