Deel dit artikel
-

USWeb/CKS op overnamepad in Nederland

De 'interactive architect' USWeb/CKS zoekt ook in Nederland naar overnamekandidaten, aldus Jan Picavet, verantwoordelijke voor de Europese activiteiten van het Amerikaanse bedrijf. In het voorjaar nam USWeb al het Belgische CaseConsult over, dat ook een prille vestiging in Woerden heeft. Voor het eind van dit jaar moet het aantal werknemers in heel Europa van 700 naar 1000 zijn opgeschroefd.

USWeb/CKS, opgericht eind 1995, helpt bedrijven zowel met web-strategie en branding als met technische toepassingen zoals e-commerce en transactie-afhandeling. De combinatie van IT- en marketing-knowhow is typerend voor deze jonge branche, en vaak lopen er dan ook nog business consultants bij zo'n bedrijf rond. Dergelijke 'interactive agencies' of 'interactive architects' concurreren met bestaande consultancyfirma's als KPMG en integrators zoals Cap Gemini. Vergelijkbaar met USWeb zijn bijvoorbeeld iXL, Razorfish en Agency.com.

US Web/CKS groeit als kool en heeft nu al 3200 medewerkers en een omzet van 450 miljoen dollar op jaarbasis. De groei is voor een groot deel te danken aan acquisities. De belangrijkste reden daarvoor is volgens Picavet dat USWeb haar klanten (o.a. Levi's, Audi en Apple) wereldwijde dienstverlening wil kunnen bieden.

Eind dit jaar wil USWeb 1000 medewerkers in Europa hebben, en dit aantal zal eind 2000 verdubbeld moeten zijn tot 2000. Volgens Picavet is USWeb/CKS in Nederland actief op zoek naar een bedrijf op het gebied van interactive branding, een applicatiebouwer en een consulting-bedrijf.

Commentaar Webwatch:
Nu de Europese e-commerce markt aan het ontwaken is, zijn naar verluidt ook andere Amerikaanse agencies in de Benelux aan het speuren naar interessante partijen. En nu maar raden wie de volgende Internet-miljonairs in Nederland worden. Wie het weet mag het zeggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond