Deel dit artikel
-

UT onderzoeker toegetreden tot de Cyber Security Raad (CSR)

Cristian Hesselman, onderzoeker bij de faculteit EEMCS van de Universiteit Twente en directeur van SIDN Labs, is recent toegetreden tot de Cyber Security Raad (CSR). Deze raad is een nationaal en onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet en is samengesteld uit hooggeplaatste vertegenwoordigers van publieke en private organisaties en de wetenschap.

Hesselman treedt samen met Herbert Bos namens de wetenschap toe tot de CSR. Zij volgen daarmee hoogleraren Bart Jacobs en Michel van Eeten op die de maximale zittingsduur bereikt hebben. Hesselman is hoogleraar Trusted Open Networking op de UT. Hij gaat de raad vertegenwoordigen uit hoofde van deze universiteitsfunctie. Herbert Bos is hoogleraar computerbeveiliging aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

De Cyber Security Raad is het onafhankelijke en strategische adviesorgaan van het kabinet. Door de unieke samenstelling (publiek-privaat-wetenschap) is de raad in staat om prioriteiten, knelpunten en incidenten vanuit diverse invalshoeken strategisch te benaderen en een integrale visie op kansen en bedreigingen te ontwikkelen. De raad verstrekt gevraagd en ongevraagd advies aan de regering en private partijen. Ook adviseert de raad de crisisorganisatie in Nederland tijdens grootschalige cyberincidenten. Aanvullend hierop voeren CSR-leden boardroomgesprekken om cybersecurity op strategisch niveau onder de aandacht te brengen bij bedrijven. De CSR zoekt de samenwerking met vergelijkbare raden in andere landen en stimuleert de oprichting ervan in landen die nog geen Cyber Security Raad kennen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond