Deel dit artikel
-

Utrecht krijgt eerste ‘immersive digital art space’ van Europa

In 2024 komt in Utrecht de eerste immersive digital art space in Europa. De ruimte voor digitale kunst, Nowhere, vestigt zich dan op de begane grond van het vastgoedproject Wonderwoods. Het kunstcollectief teamLab opent hier haar eerste Europese permanente tentoonstelling.

Nowhere wordt geen traditionele kunstgalerie of een traditioneel museum: met behulp van technologie worden ‘interactieve multi-sensorische kunstzinnige ervaringen’ aangeboden. De tentoonstelling van teamLab zal de 3000 m2 aan ruimte van Nowhere transformeren in een ‘magische ervaring waarin je wordt ondergedompeld en die nooit hetzelfde is’, zo belooft het persbericht.

Nowhere is een idee van Martijn Sanders en Jeroen van Mastrigt en is tot stand gekomen tijdens de tender Healthy Urban Quarter van de gemeente Utrecht in 2017.

Het techmuseum wordt gehuisvest op de begane grond van Wonderwoods, dat in 2023 wordt opgeleverd. Met meer dan 360 bomen en 9649 struiken en planten moeten de twee groene torens van Wonderwoods zorgen voor een ‘nieuwe balans tussen natuur, technologie en stedelijk wonen’.

teamLab Borderless, een Digital Art Museum dat enkel werk van teamLab tentoonstelt, trok afgelopen jaar al 2,3 miljoen bezoekers. Het permanente museum teamLab Borderless opende in juni 2018 in Odaiba, Tokio, en het teamLab Borderless Shanghai in het Huangpu District, Shanghai in november 2019. teamLabs Planets in Toyosu, Tokio is te zien tot eind 2022. De grootschalige permanente tentoonstelling teamLab SuperNature opende in juni 2020 in Macau. teamLab’s jaarlijkse levenswerk-expositie teamLab: A Forest Where Gods Live is te zien tot 8 november 2020 in Mifuneyama Rakuen, Takeo Hot Springs, Kyushu.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond