Deel dit artikel
-

Utrecht krijgt als eerste stad gigabitsnelheden

VodafoneZiggo gaat vanaf 2020 de internetsnelheden opvoeren naar glasvezelsnelheid. Dat maakte CEO Jeroen Hoencamp woensdag bekend bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf op Hoog Catharijne.

Utrecht krijgt als eerste stad het nieuwe gigabit-netwerk met downloadsnelheden van 1 gigabit per seconde. De jaren erna volgen de vier miljoen klanten in de rest van Nederland. De operatie gaat honderden miljoenen euro’s kosten.

Internetgebruik onder huishoudens, bedrijven en consumenten blijft de komende jaren explosief groeien. Jaarlijks stijgt het gebruik met ongeveer 40 tot 50 procent. Dit vergt volgens de internetaanbieder extra netwerkcapaciteit. Het nieuwe netwerk bereikt straks internetsnelheden van 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gigabit per seconde voor uploaden. Waar er nu snelheden beschikbaar zijn van tussen de 150 en 200 Megabit.

De nieuwe snelheden worden gerealiseerd met behulp van de kabeltechnologie Docsis 3.1. Testen daarmee vinden plaats in de Utrechtse wijk Oog in Al.

Foto: De opening van het nieuwe pand ging gepaard met een lichtshow en een kort optreden van de Utrechtse dj Fedde Le Grand onder het markante bollendak van het Stationsplein.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond