Deel dit artikel
-

Utrecht lanceert Utrecht Tech Community

Utrecht kent net als de rest van Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel. Tegelijkertijd biedt deze bedrijfstak juist veel zekerheid op werk. Met de oprichting van de Utrecht Tech Community (UTC) slaan onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Utrecht de handen ineen om deze mismatch op de arbeidsmark te verkleinen en de instroom van kandidaten in deze sector te vergroten.

UTC faciliteert samenwerkingen tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid om voldoende gekwalificeerd ICT-talent op te leiden. Dit doen zij door het ondersteunen van initiatieven die zich richten op (ICT) omscholing, een betere aansluiting tussen ICT-onderwijs en arbeidsmarkt te stimuleren en bij te dragen aan het promoten van werken in de sector.

Een aantal voorbeelden van kansrijke initiatieven die door UTC ondersteund worden zijn: Digitale werkplaats MKB, IT-Career Center Utrecht en Techgrounds.

Marjolijn Zwetsloot is benoemd tot directeur van de UTC. De UTC wordt verder bijgestaan door een Raad van Toezicht, bestaande uit Rients Schuddebeurs (directievoorzitter Rabobank Utrecht), Arjan van den Born (directeur Regionale Ontwikkelmaatschappij Utrecht Region) en Ron de Mos (voorzichter CA-ICT).

UTC ontvangt een bijdrage van ruim 1,8 miljoen euro uit het subsidieprogramma ‘Kansen voor West’, programmadeel REACT-EU. Met dit subsidieprogramma investeert Europa in een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond