Deel dit artikel
-

Utrecht in vijf jaar volledig verglaasd

De gemeente Utrecht heeft de ambitie om binnen vijf jaar alle huishoudens in de stad te laten voorzien van een snelle en stabiele internetverbinding. Open Dutch Fiber is gestart met de aanleg in De Meern en de Zeeheldenbuurt en rolt dit daarna uit over andere wijken in de stad.

De koperkabelverbindingen waarmee de meeste inwoners en bedrijven in Utrecht van internet worden voorzien kunnen de gewenste snelheid en kwaliteit niet altijd leveren. Glasvezel kan deze vraag wel aan en is daarmee een toekomstbestendige oplossing.

Open Dutch Fiber legt een ‘open’ glasvezelnetwerk aan in Utrecht. Dit betekent dat alle aanbieders die dit willen over dit netwerk diensten kunnen leveren aan hun klanten. T-Mobile is de eerste partij die diensten levert over het netwerk van Open Dutch Fiber.

Inmiddels is een groot aantal woningen in De Meern aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Dat betekent dat bewoners die een abonnement hebben afgesloten, binnenkort al gebruik kunnen maken van snel en stabiel internet via glasvezel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond