Deel dit artikel
-

Utrechtse horeca willen afvalvrije afhaal- en bezorgmaaltijden

Na Rotterdam kiezen nu ook Utrechtse horeca ervoor hun afhaalmaaltijden via het zogenoemde PackBack-principe te bezorgen. Restaurants bieden klanten de mogelijkheid om hun maaltijd in een herbruikbare verpakking te laten bezorgen. De initiatiefnemers zijn campagneorganisatie Mission Reuse en start-up PackBack.

De bijbehorende app laat zien waar het dichtstbijzijnde inleverpunt is voor de bakjes en toont ook wat de milieuwinst is.

PackBack is sinds twee jaar actief in Rotterdam. Inmiddels hebben zo’n 70 restaurants zich aangesloten in Rotterdam, Delft, Amsterdam en Mechelen.

Nieuw is nu dat Packback de Utrechtse markt opgaat en daarbij samenwerkt met Mission Reuse.

Het Utrechtse restaurant Tibasco is deze zomer al gestart met de herbruikbare bakjes, andere restaurants volgen snel. De bakjes zijn onderdeel van een retoursysteem dat op basis van statiegeld werkt. Door de QR-code te scannen zie je op welke punten je de bakjes weer in kunt leveren.

Mission Reuse is een collectief van drie maatschappelijke organisaties dat als doel heeft op zoveel mogelijk terreinen herbruikbare verpakkingen te introduceren. Daarvoor is onderzoek nodig en moeten pilots worden gedaan, want het logistieke systeem achter herbruikbare verpakkingen is vaak complex.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond