Deel dit artikel
-

Utrechtse start-up Packaly begint 1 uurs-bezorgdienst

Op 1 augustus gaat de logistieke start-up Packaly in Utrecht van start. Het bedrijf bezorgt vanuit de magazijnen van winkels en webwinkels uit de Domstad in een straal van vier kilometer rondom de binnenstad.

De eerste periode beschouwt directeur Axel Dekker als een publieke testperiode. Momenteel heeft hij één retailer onder contract en verwacht nog twee bedrijven op te tekenen in de komende vier weken. Zij kunnen vanaf volgende maand hun respectievelijke klanten in de webshop de 1 uurs-bezorgoptie gaan aanbieden.

“We zijn een techbedrijf dat software aanbiedt voor webwinkels om pakketjes uit hun lokale voorraad te laten ophalen en bezorgen bij klant. De winkel als warehouse.”

Consumenten betalen 4,99 euro voor de snelle bezorgoptie. Over een paar maanden kunnen ze tijdslots gaan aanwijzen. Dat stelt Packaly in staat om een koerier meerdere pakketjes bij meerdere winkels op te gaan halen om die in een rit, achter elkaar af te leveren. Dat verlaagt de gemiddelde kostprijs en stelt de koerier een hogere vergoeding in het vooruitzicht.

Dekker wil voor het einde van het jaar ook actief worden in Rotterdam en Amsterdam en dan twintig (web)winkels onder contract te hebben. De acquisitie onder winkel is nu nog handwerk, maar op termijn wil Packaly aansluiten op diensten als Paazl en Sendcloud. “Maar we moeten ons netwerk niet te snel groot laten worden. Anders lopen we tegen capaciteitsproblemen aan.”

De drie oprichters Axel Dekker, Adrik Elzing en Niels Nijhof kwamen op het idee door de drukke winkelstraten van de binnenstad. Het viel hen op dat producten die vlakbij lagen vaak binnen een tot twee dagen werden geleverd. Dat willen ze versnellen. Daarnaast werken diverse gemeenten aan een autoluwe of -vrije binnenstad. Packaly bezorgt pakketten enkel door fietskoeriers met rugkoffer of bakfiets in te zetten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond