Deel dit artikel
-

UvA benoemt tweede universiteitshoogleraar kunstmatige intelligentie

De Universiteit van Amsterdam benoemt Ivana Išgum per 1 september 2019 tot nieuwe universiteitshoogleraar op de leerstoel AI and Medical Imaging. Išgum is, na de recent benoemde universiteitshoogleraar Maarten de Rijke, de tweede van vier nieuw te benoemen universiteitshoogleraren die zich gaan richten op de interdisciplinaire benadering van kunstmatige intelligentie en haar impact.

De afgelopen jaren heeft het gebruik van AI-technieken in de medische beeldvorming zich sterk ontwikkeld. De methoden zijn steeds beter in staat om CT- en MRI-onderzoeken te interpreteren en om gecombineerde datasets te analyseren. Er wordt verwacht dat AI de sleutel is om de kwaliteit van leven te verbeteren en tegelijkertijd de gezondheidskosten te verlagen.

Išgum is momenteel nog universitair hoofddocent aan het UMC Utrecht. Zij geeft daar leiding aan de Quantitative Medical Image Analysis (QIA) groep van het Image Sciences Institute. Haar groep richt zich op de ontwikkeling van algoritmes voor kwantitatieve analyse van medische beelden om automatische diagnose en prognose van patiënten mogelijk te maken met behulp van machine learning en deep learning technieken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond