Deel dit artikel
-

UvA en MIT bundelen onderzoek privacybescherming

Het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de UvA en het Internet Policy Research Initiative (IPRI) van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) ontvangen een subsidie voor gezamenlijk onderzoek naar privacy en smartphones.

Apple iOS en Android hebben een belangrijke rol als het gaat om het bieden van transparantie over wat er met de gegevens van gebruikers gebeurt. Daarom gaan de onderzoekers vaststellen hoe in technische zin transparantie wordt beïnvloed door het ecosysteem en hoe daarbij de verschillende juridische kaders in de VS en de EU een rol spelen.

De bevindingen zullen de basis vormen voor aanbevelingen voor wetgevers, toezichthouders en bedrijfsleven – als het gaat om de interpretatie en implementatie van het bestaande recht, maar ook de noodzaak voor aanpassingen.

De subsidie is toegekend door de National Science Foundation (NSF) uit de Verenigde Staten en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) binnen het programma Privacy Research in Cyber Environment (PRICE).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond