Deel dit artikel
-

‘Vacaturebanken slordig met privacy’

Vacaturebanken nemen het niet zo nauw met de privacywetgeving. Dat stelt Privacy Zeker na controle bij sites als Intermediair, Nationalevacaturebank en indeed. Het is voor vrijwel iedereen eenvoudig te achterhalen wie op dit moment actief naar een nieuwe werkgever op zoek is.

In de zoekmachines van Nationale Vacature Bank en Intermediair worden alle gegevens geïndexeerd. Wanneer er binnen de online CV database gezocht wordt naar een naam, adres of bijvoorbeeld telefoonnummer komen de gegevens van de ingeschreven kandidaat direct naar boven.

De werkgever kan dus makkelijk achterhalen of medewerkers op zoek zijn naar een andere baan en wanneer ze beschikbaar zijn.

Deel dit bericht

3 Reacties

Aaltje Vincent - Aaltje Vincent & Company

Je bent online altijd traceerbaar op basis van je online cv. Als je onderdelen uit iemands (anonieme) online cv intikt op LinkedIn is ook traceerbaar van wie het cv is.

leo zeepvat - pzinterim

Als ik als werkzoekende mijn volledige cv plaats op een commerciële vacaturebank dan weet ik dat alle betalende leden van de vac bank mijn gegevens in kunnen zien en kunnen downloaden. Als mijn huidige werkgever ook lid is van deze vac bank dan heb ik dus zelf een risico genomen door mijn cv te plaatsen. Wat Aaltje in haar reactie terecht aanhaalt is het gemak waarmee ik op alle social media met woorden en zinnen alles kan achterhalen. Stop met deze belachelijke “privacy discussie”.
( zie eens een cv aangeleverd door werk.nl, je schaamt je intermediair te zijn. De privacy viert hoogtij de inhoud helaas niet)
Leo Zeepvat

Tim de Bruin

Als je een telefoonnummer intikt of email, komt direct de informatie van die persoon naar boven. ook wanneer je geen klant bent van de CVdatabank. dat is zeker kwalijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond