Deel dit artikel
-

Vacatures Telegraaf straks op station en in McDonalds

Tijdens het wachten op de trein of het eten van een hamburger even de laatste vacatures scannen op een van de narrowcastingschermen. Die mogelijkheid is onderdeel van de nieuwe multimediale strategie van Vacaturekrant.nl, onderdeel van Telegraaf Classified Media. “Wij gaan voor bereik”, zegt Quintin Schevernels, directeur dit bedrijfsonderdeel dat zich binnen uitgever De Telegraaf specifiek richt op de markt voor vraag en aanbod.

Schevernels voorziet op "redelijk korte termijn" een krapte op de arbeidsmarkt. "Er is dan ook veel beweging op de vacaturemarkt, denk aan de lancering van VolkskrantBanen, maar je ziet dat iedereen zich daarbij concentreert op de combinatie print en online. Internet blijft ook voor ons heel belangrijk. We hebben net een nieuwe site online gezet. Maar we willen ons niet beperken tot deze mediumtypes. We gaan voor bereik."

Naast de krant profileert uitgever De Telegraaf zich met de oprichting van het bedrijfsonderdeel Telegraaf Classified Media, eind vorig jaar, steeds duidelijker op de markt van vraag en aanbod. "Om toonaangevend te zijn in de classified markt kun je je niet beperken tot één mediumtype. We willen elke vraag- en aanbodmarkt zo multimediaal mogelijk exploiteren", vertelde Schevernels eind vorig jaar al aan Emerce. De recente overnames van Media Librium, moederbedrijf van M-Media dat narrowcasting netwerken exploiteert voor de NS en McDonalds vestigingen in Nederland en Sky Radio bieden de Vacaturekrant de benodigde infrastructuur om vacatures daadwerkelijk multimediaal te verspreiden.

De komende periode gaat de Vacaturekrant "zo links en rechts" met zo’n multimediale aanpak experimenteren. Schevernels: "We beginnen op de radio met een Vacaturekrantjournaal. Welke bedrijven daaraan meedoen? We zijn zelf vooral zelfs het slachtoffer. Overigens gaan we breder experimenteren dan op onze eigen radiostations alleen."

En straks kunnen werkzoekenden dus ook op schermen in de McDonalds en op NS Stations vacatures kijken? "Dat zou goed kunnen. We kunnen zo’n vacature dan bijvoorbeeld voorzien van snelcodes, waarmee je de baan kunt opzoeken op Vacaturekrant.nl. De narrowcastingmarkt is natuurlijk nog niet zover gesegmenteerd dat je dit echt nauwkeurig kunt uitrollen, maar met zo’n code eraan kunnen we wel heel goed zien hoeveel reacties er op zo’n vacature komen."

Ook lopen er ook gesprekken met traditionele broadcasters. Maar of de vacatures op televisie binnen de reclamezendtijd gaan vallen of worden ingebed in een heel programma, kan Schevernels nog niet zeggen. "Die gesprekken zijn nog heel pril."

"Het uiteindelijk doel is om zoveel ervaring op te doen met verschillende media, dat we straks tegen klanten kunnen zeggen: voor een vacature binnen die doelgroep bieden wij u deze media." Dat pakket bestaat straks dus uit de papieren vacaturekrant, de Vacaturekrant.nl, Spits, het jaarlijkse Careerevent, het Vacaturekrantjournaal op de radio, narrowcasting én broadcasting. "Het is niet zo dat onze klanten nu staan te springen om met hun baan op een scherm bij de Mcdonalds te komen. Maar ze hebben weinig keus. Het wordt steeds moeilijker om via traditionele media de doelgroep te bereiken."

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Jos

Wel opvallend al die nieuwe activiteiten van vacaturesites. De Volkskrant komt met aparte banenkrant, Vacaturebank.nl is ook met een eigen krant gekomen en nu dan de Vakaturekrant.nl. Zou het internet soms niet voldoende bereik bieden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond