Deel dit artikel
-

‘Vakantiegangers vinden veilig internet van ondergeschikt belang’

Vakantiegangers vinden gemak belangrijker dan veiligheid als ze gebruikmaken van wifi. Dit blijkt uit onderzoek van McAfee.

Meer dan de helft (54 procent) van de ondervraagde Amerikaanse consumenten kan op vakantie geen dag zonder smartphone. Tweeënvijftig procent spendeert ten minste een uur per dag aan het checken van mail en social media.

De belangrijkste reden om online te blijven is bereikbaarheid voor familie en vrienden (62 procent). Slechts 16 procent doet dit vanwege hun werk.

Daarbij is veiligheid niet top-of-mind bij de vakantiegangers. Eenendertig procent maakt vooral verbinding via publieke wifi-spots, waardoor ze het risico lopen gehackt te worden. Ofschoon 58 procent claimt te weten hoe ze kunnen bepalen of een wifi-verbinding veilig is, neemt slechts 49 procent die moeite. Twintig procent denkt helemaal niet na over de beveiliging van de wifi en voor 32 procent geeft hoe hoog de nood is de doorslag voor het al dan niet gebruiken van een onveilige verbinding. Helemaal opmerkelijk is dat 15 procent denkt dat hun data veiliger zijn als ze onderweg van internet gebruikmaken dan wanneer ze dat thuis doen.

Drieënveertig procent van de ondervraagde consumenten heeft juist geen gebruikgemaakt van internet op vakantie. Deze groep gaf hun reis een hoger rapportcijfer dan de mensen die wel online waren, stelt McAfee.

Voor wie toch online wil blijven op vakantie heeft het bedrijf een aantal tips:

  • Maak gebruik van beveiligde netwerken. Als dat niet mogelijk is, gebruik dan een VPN.
  • Update het operationele systeem en de apps van/op je device. Oudere softwareversies maken je kwetsbaar voor hackers.
  • Installeer securitysoftware
  • Installeer een app waarmee je je device kunt opsporen als deze kwijtraakt of is gestolen. Hiermee kun je ook gevoelige gegevens blokkeren of zelfs wissen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond