Deel dit artikel
-

Vakanties.nl koopt Zoover

Vakanties.nl is de nieuwe eigenaar van recensie- en boekingssite Zoover. Zoover wordt in de nieuwe constellatie gepositioneerd als het hoofdmerk.

Vakanties.nl koopt het merk, de content en de mensen van Zoover Media b.v. Het personeelsbestand van de kopende partij in Rotterdam verdubbel tot veertig man. Verkoper HolidayCheck AG uit Duitsland blijft wel eigenaar van Weeronline.nl, dat samen net Zoover WebAssets vormde.

Directeur Judith Eyck: “Dit is een droomhuwelijk van een sterk merk met sterke content en een goede SEO-positie. Zij hebben alles dat Vakanties.nl niet heeft. Omgekeerd profiteren zij van onze algoritms, chatbot en onze virtuele touroperator. We maken Zoover rendabel door het te automatiseren.”

Zoover heeft een grote, internationale database met vakantieaccomodaties en beoordelingen daarover. Vakanties.nl als touroperator kan daar dynamisch vakantiepakketten van maken. Het combineert online beschikbaar vervoer, vaak zijn dat vliegreizen, met verblijf. Dat laatste verloopt hetzij via Vakanties.nl zelf, hetzij via een affiliatelink naar bijvoorbeeld Booking.com. Eyck: “Het wordt een hybride platform met affiliate marketing, eigen reizen en retail via TUI-achtige partijen.”

Het merk Vakanties.nl verdwijnt niet. Het bedrijf gaat door als virtuele touroperator en wordt achter Zoover gepositioneerd. “De crisis heeft ons geleerd dat je het beste je inkomstenstromen kunt verbreden, dus meerdere dingen naast elkaar doen. Via de accommodaties kunnen we veel nieuwe producten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan verbreding naar camping en wintersport. Dat loopt dan via derde partijen.”

De overname vindt effectief vandaag plaats. Zoover stond te koop. Hoeveel Vakanties.nl van Judith Eyck en Joost Romeijn betalen, maken ze niet bekend. Hun bedrijf groeide in een jaar tijd van één naar tien miljoen euro omzet.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel Nanning

een correctie voor dit artikel: je koopt de mensen van een bedrijf dat je overneemt niet…hooguit de arbeidscontracten.

Een klein verschil met een grote betekenis.

Jos K - Vakantie bestemmingen

Bas Rasker zal er nog rijker door worden. Die leeft nu al van anonieme afzeik reviews van onbetrouwbare anonieme bronnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond