Deel dit artikel
-

Meer vakantiewoningen aangeboden via Kamernet

Het totale aanbod kamers bij verhuurplatform Kamernet groeide deze maand met ruim 53 procent ten opzichte van vorig jaar.

Kort na de coronamaatregelen zag ook Kamernet een flinke afname van het aantal Nederlandse woningzoekenden.

Maar de laatste weken trekt het weer aan. Van eind maart tot halverwege april werden er bijvoorbeeld 650 meer Amsterdamse kamers aangeboden dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Door de coronamaatregelen is de vakantie en shortstay-verhuur in Nederland grotendeels stilgevallen. Woningen die eerst aan toeristen, internationale studenten of expats werden verhuurd, staan plots leeg. Deze woningen komen nu terug voor verhuur voor onbepaalde tijd.

Alhoewel de groei minder sterk is dan in Amsterdam, worden ook in Rotterdam meer woningen aangeboden. Net als in Amsterdam, groeit het aanbod studio’s en appartementen ten opzichte van 2019, maar in mindere mate.

In week 11, de week dat premier Rutte de maatregelen tegen het coronavirus aankondigde, daalde het aantal aangeboden kamers in Groningen. Ook in de week daarna daalde het aanbod ten opzichte van vorig jaar. Maar sinds de eerste week van april neemt het aantal aangeboden woningen in Groningen aanzienlijk toe.

De grootste groei van het aantal kamers in Utrecht vond begin april plaats (week 14). In twee weken na het aankondigen van de coronamaatregelen werden enkel minder studio’s aangeboden ten opzichte van 2019.

Internationale woningzoekenden (internationale studenten en expats) blijven afwachtend, al is hier inmiddels ook weer een stijging waarneembaar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond