Deel dit artikel
-

Vakbezoekers Vakantiebeurs roepen ResiRest uit tot beste reisidee

ResiRest heeft het beste reisidee van Nederland. Tijdens de ‘pitch & grow’ sessie op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht presenteerden vijf start-ups hun businessmodel. Een vakkundige jury (Steven van der Heijen van Corendon, Louis Frankenhuis van De Reisfabriek en Jolanda Degen van Otravo) ondervroeg hen, waarna het publiek de beslissende stem uitbracht.

De zoektocht werd georganiseerd door ANVR in samenwerking met Jaarbeurs en Emerce. Er waren meer dan twintig aanmeldingen, waarvan vijf start-ups werden uitgenodigd. Geardropper beet het spits af. “Wij willen kamperen afhelpen van het stoffige imago en interessant maken voor een nieuwe generatie. De aanschaf van een kampeeruitrusting is duur en je kunt het niet meenemen in het vliegtuig. Wij hebben een aantal kleinschalige campings in Europa geselecteerd waar je een kampeeruitrusting kunt huren en meenemen voor een rondreis. We zijn op zoek naar 140.000 euro aan investeringen en marketingpartners.”

Start-up Camping.care houdt zich ook bezig met kamperen, maar dan backend. “We hebben in de cloud een reserveringssysteem ontwikkeld voor Europese campings. Er zijn 30.000 kampeerterreinen in Europa en 80 procent daarvan maakt nog niet gebruik van een online reserveringssysteem. Bij ons kunnen campingeigenaren in een paar minuten hun park aanmelden inclusief de planning en een interactieve kaart. Door API’s is het heel gemakkelijk om ons systeem te koppelen aan het eigen CRM- en andere systemen. De kosten bedragen 18 cent per verkochte nacht. In de afgelopen vier maanden hebben zestig campings zich aangemeld en de eerste betalende klanten zijn een feit.”

De derde pitch was van Seeviews, de video-recensietool. “Wat doe je liever: een review lezen of naar een filmpje kijken? Met onze tool beantwoordt de gast vragen via de video van zijn eigen mobiele telefoon. Dat gebeurt ter plaatse, niet achteraf. De reviews kun je op je eigen kanalen gebruiken. Het is unieke visuele content die goed scoort op Google.”

Vierder kanshebber was Paxter, een paklijst waarbij ontbrekende spullen meteen online kunnen worden besteld. “We maken een slimme inpak- en to do-lijst voor de reiziger. Reisorganisaties kunnen met Paxter toegevoegde waarde bieden aan hun klanten en verdienen commissie op verkochte producten. We zoeken een investering van 50.000 euro voor het doorontwikkelen van de app en voor marketing.”

De laatste pitch was van ResiRest, dat zich richt op vakantiegangers die een lokale beleving zoeken. “Er zijn genoeg gastvrije families die graag een maaltijd willen bereiden voor internationale gasten maar ze weten niet hoe ze in contact komen met die mensen. Dat kan nu via ons platform. Wij werken inmiddels in twintig landen samen met non-profit organisaties en bieden betrouwbaar, veilig contact met locals in de vorm van samen eten. We zijn nu een halfjaar bezig en willen graag de markt vergroten en samenwerken met partners in de reisbranche. Het is een duurzame vorm van toerisme – de families krijgen 85 procent van de opbrengsten en de prijzen van de maaltijden zijn marktconform.”

De jury toonde zich in haar ondervraging van de deelnemers met name kritisch op schaalbaarheid en hoe ambitieus de ondernemers bezig waren. Camping.care, Seeviews en ResiRest sprongen er wat de jury betrof uit qua idee. Het publiek mocht vervolgens de knoop doorhakken en koos voor ResiRest, vanwege de schaalbaarheid van het idee en de positieve sociale impact.

Op de foto: ANVR-directeur Frank Oostdam feliciteert de winnaars van ResiRest

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond