Deel dit artikel
-

Valse start voor softwarepush Volkswagen Group

Miljarden euro’s wil autoconcern Volkswagen Group investeren in de ontwikkeling van een eigen softwarestack. De man die de kar moet trekken, pakt na enkele weken al weer zijn biezen.

Op 1 juli jongstleden begon Christian Senger officieel als de baas van Car.Software.Org. Dat is de eenheid waar VW de softwareontwikkeling van alle gelederen van het concern in wil samenbrengen en uniformeren. Komende jaren gaat daar zeker zeven miljard euro in en er moet uiteindelijk tienduizend man werken.

Senger kan zich beroepen op een degelijke staat van dienst. Hij legde de fundamenten voor de elektrische VW Golf. Dat deed hij met zijn zo’n tempo, weet het Handelsblatt, dat de leiding van het concern de softwaretransitie in zijn handen wilde leggen.

De snelheid waarmee de Duitser in zijn nieuwe rol aan de slag wilde, werd intern kennelijk niet overal even goed gewaardeerd. Verscheidene hogere managers voelden zich tegen de schenen geschopt of gepasseerd. De interne politieke krachten die dat tot gevolg had, kost de van BMW afkomstige Senger klaarblijkelijk zijn baan.

Het is de vraag of de leiding van VW Group zich de luxe van interne politieke hetzes kan veroorloven. Een bedrijf als Tesla bouwt computers met wielen met honderdduizenden tegelijk terwijl, zo tekent de Duitse krant op, VW nog hortend en stotend probeert computers auto’s te stoppen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jos

Hier mag nog wel wat redactie over heen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond