Deel dit artikel
-

Valtech naar de beurs voor 100 miljoen

Het Europese internetbureau Valtech gaat donderdag naar de beurs in New York. Dat moet ongeveer honderd miljoen dollar opleveren. Een deel van het geld wordt gebruikt voor een Amerikaanse overname die in de pen zit.

Dat blijkt uit documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder op de beurs, de SEC. Valtech wil 6,7 miljoen aandelen via de Nasdaq in publieke handen brengen tegen een openingsprijs van tussen de 14 en 16 dollar.

Na aftrek van de kosten voor de beursgang denkt Valtech 84,5 miljoen dollar over te houden aan de transactie.

Een deel van het geld wordt gebruikt om de overname van een Amerikaans bedrijf te financieren. Er is inmiddels een intentieverklaring getekend om de specialist in digitale transformaties te kopen. Die transactie wordt voor een kwart met aandelen gefinancierd en de rest met contanten. De naam van de partij, gevestigd aan de oostkust, is niet bekend.

Dit soort transacties is precies het doel van de beursgang: het kunnen bekostigen van de groeistrategie.

Valtech heeft een geschiedenis van overnames. Zo verwierf het zijn Nederlandse marktpositie met de overname van eFocus uit Utrecht in 2016. En in Duitsland breidde het zijn activiteiten in 2017 uit met de overname van People Interactive.

Tot maart 2017 stond Valtech aan de Euronext genoteerd.

In totaal werkte er aan het einde van het tweede kwartaal 2.416 man. Een aanzienlijk deel daarvan in India (518), gevolgd door Duitsland (334), Zweden (252) en Nederland (248). Het is actief in zestien landen.

Nederland boekte in de eerste zes maanden van 2018 een omzet van 14,3 miljoen euro (+17%). Dat is 10,5 procent van de concernomzet van 136,6 miljoen euro. De omzet die in Europa wordt gerealiseerd is goed voor 79,6 procent van het totaal, Noord-Amerika voor 12,4 procent.

De helft van de omzet wordt gerealiseerd in de sectoren Retail en Automotive (resp. 28% en 18%), gevolgd door Financial Services (10,5%). Andere sectoren die het bedrijf bedient zijn: Overheid, Travel & Hospitality en Healthcare.

Foto: Ken Lund (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn

Een-na-laatste alinea: “Dat is 10,5 procent van de concertomzet van 136,6 miljoen euro” zal “concernomzet” moeten zijn lijkt me?

Erwin Boogert

Ja, je hebt gelijk Martijn. Dat was autocorrect in de zesde versnelling :-s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond