Deel dit artikel
-

Value8 neemt belang in Discount4Pets.nl

Het beursgenoteerde investeringsfonds Value8 neemt een belang van 70 procent in online dierenspeciaalzaak Discount4pets.nl.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, houden de partijen voor zich. Discount4Pets.nl is opgericht in 2011 door Remco Evers. Hij houdt na afronding van de transactie de overige dertig procent van de aandelen in handen.

“Value8 zal Discount4Pets actief ondersteunen bij verdere groei en uitbouw van de onderneming. Daarbij wordt uitbreiding naar aanpalende markten niet uitgesloten”, klinkt het persbericht in vrij algemene termen.

Andere bedrijven die het investeringsbedrijf rondom huisdieren in portefeuille heeft, zijn: Greenfields (dierverzorging), Dogg’s Stuff (shampoos), Dierenvreugd (randstedelijke keten van speciaalzaken), Megapets.nl (verzorging en voeding).

Het doel is om kruisbestuiving tussen deze organisaties te stimuleren. Gezamenlijk proactief optreden is echter nodig om bol.com of een internationale concurrent als Zooplus goed tegenwicht te bieden. Deze Europees werkende online dierenwinkel gaat volgend jaar vermoedelijk over de grens van een half miljard euro heen.

Foto: Xuilla (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond