Deel dit artikel
-

Vandaag landelijke 24-uurstaking PostNL

Werknemers van PostNL – voorbereiders, postbezorgers en postbodes – houden vandaag een landelijke 24 uurs staking tegen de invoering van de zogenoemde combibundel. De locaties waar stakers samenkomen zijn de voorbereidingslocaties in Den Bosch, Amsterdam en Arnhem. Kleine pakketjes die door de brievenbus kunnen worden dus niet bezorgd, grote pakketten wel.

PostNL wil volgens vakbond FNV ‘koste wat kost’ de combibundel doordrukken. Het bedrijf wil dat postbezorgers en postbodes de post zelf op straat gaan sorteren tijdens hun postronde. Het sorteren van post gebeurt nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra.

PostNL wil de combibundel eenzijdig invoeren, volgens FNV zonder draagvlak bij de medewerkers, zonder instemming van de FNV en buiten de cao om. De invoering betekent bovendien het verlies van minimaal 500 banen in de sorteercentra.

De afgelopen weken waren er in verband met de combibundel al werkonderbrekingen in Den Bosch, Amsterdam en Nieuwegein. Eerder stuurde FNV een ultimatum aan PostNL tegen invoering van de combibundel. Dat legde het bedrijf naast zich neer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond