Deel dit artikel
-

Vandaag vonnis gewezen in zaak Dutch Filmworks versus Ziggo

Het gerechtshof in Arnhem bepaalt vandaag of kabelbedrijf Ziggo de gegevens van illegale downloaders moet doorgeven aan distributeur Dutch Filmworks. Het vonnis was eerder uitgesteld.

De filmdistributeur wil de gegevens hebben van klanten die tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018 de film The Hitman’s Bodyguard illegaal hebben gedownload om ze een schikkingsvoorstel voor te leggen. In totaal gaat het om 377 IP adressen.

De campagne om downloaders aan te pakken werd destijds groots aangekondigd. Al eind 2017 kreeg de distributeur toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens om IP adressen te verzamelen en downloaders te identificeren. DFW huurde het Duitse IT-bedrijf Tecxipio in voor de opsporing.

Eerder dit jaar oordeelde de voorzieningenrechter dat de filmdistributeur weliswaar een reëel belang had bij de gegevens, maar onvoldoende had duidelijk gemaakt hoe het de overtreders op hun rechten zou wijzen. Ook was het richtbedrag op geen enkele wijze onderbouwd. Zo werd de vordering alsnog afgewezen.

Het hoger beroep diende afgelopen zomer en werd vooral gekenmerkt door onenigheid over de technische totstandkoming van de lijst van Ziggo klanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond