Deel dit artikel
-

Vanessa Evers voor een jaar naar Singapore

UT-hoogleraar Vanessa Evers vertrekt deze zomer voor minimaal een jaar naar Singapore. Ze wordt er directeur van het net opgezette Institute of Science and Technology for Humanity (NISTH) aan de Nanyang Technological University (NTU).

Evers wil tijdens deze sabbatical haar persoonlijke ambitie verbinden aan de ambities van het DesignLab van de UT.

Aan het instituut in Singapore worden vooral ethische vragen gesteld. Bijvoorbeeld hoe we kunnen voorkomen dat snelle ontwikkeling van technologie en kunstmatige intelligentie meer kwaad dan goed doet. In Singapore zal Evers meer dan ooit over de grenzen van disciplines heen werken.

Vanessa Evers, hoogleraar sociale robotica binnen onderzoeksinstituut CTIT van de Universiteit Twente, heeft diverse onderscheidingen gewonnen. Ze is de medeoprichter van het DesignLab, een platform voor multidisciplinaire samenwerking en creativiteit, dat zich richt op onderwijs en onderzoek in design research. Studenten, wetenschappers, overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties komen er samen.

‘De uitdaging ligt nu in het binnenhalen en uitwerken van grote, globale onderzoeksprojecten in plaats van het faciliteren en bij elkaar brengen. De opwarmperiode is voorbij en we moeten nu scherpere keuzes maken om niet te ver van de wetenschap af te komen staan, vertelt ze op de site van de UT. ‘Daar zijn netwerken van like-minded instellingen als die van Stanford, MIT en de NTU voor nodig,’

De UT en de NTU bereiden een memorandum of understanding (MoU) voor. Evers over de MoU: “NTU heeft hier al met eigen ogen gezien hoe we in Twente bijvoorbeeld samenwerken met Novel-T. Ze willen studenten uit Singapore en kans geven mee te lopen met Twentse startups. Die bottom up manier van werken kennen ze daar nog niet en vinden ze heel inspirerend.’

Foto UT

Deel dit bericht

1 Reactie

Evert

Leuk! Ik zelf ben net van Amersfoort naar Zutphen verhuisd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond