Deel dit artikel
-

Vast breedband enige lichtpuntje op krimpende zakelijke telecommarkt

De Nederlandse markt voor zakelijke telecomdiensten kromp ook in het eerste kwartaal van 2019. De omzet daalde 3,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op 573 miljoen euro. Dat blijkt uit het nieuwste Business Market Insight-rapport van Telecompaper.

Het enige lichtpuntje was vast breedband, waar de omzet met 10,5 procent steeg. VodafoneZiggo leidt de groei in breedband en verkleint snel de kloof in marktaandeel met marktleider KPN.

De zakelijke markt vertoonde volgens Telecompaper een seizoensmatige stijging in het vierde kwartaal, maar de omzet daalde opnieuw in het eerste kwartaal van 2019. De krimp wordt vooral veroorzaakt door het mobiele segment, dat nog steeds goed is voor meer dan 40 procent van de totale omzet. De mobiele inkomsten bij operators staan onder druk door de toegenomen prijsconcurrentie vanuit T-Mobile en Tele2, maar ook omdat meer kleinere bedrijven kiezen voor consumentenaanbiedingen.

Op de vaste breedbandmarkt lijken de prijzen beter stand te houden, waarbij zowel het aantal aansluitingen als de omzet al meerdere kwartalen op rij zijn gestegen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond