Deel dit artikel
-

V&D start proef met tablets en beacons

Warenhuis V&D test in navolging van De Bijenkorf verkoop via tablets op de winkelvloer. In Leiden, Vlaardingen en Amsterdam kunnen bezoekers terecht op zuilen, waarop ze direct kunnen afrekenen met Adyens Shuttle.

V&D gaat ook beacons testen om bezoekers te volgen, vertelt e-commerce manager Olger Kistemaker aan Twinkle. Klanten kunnen hun orders in deze testperiode gratis thuis bezorgd krijgen. Afhalen kan uiteraard ook.

De retailer heeft gemerkt dat een online verkoopmogelijkheid in de winkel rendeert. Bij alle klantenservicebalies staan een pc, waarop winkelmedewerkers samen met de klant de site kunnen bezoeken. Met een gift voucher voor precies het orderbedrag kan daar ook besteld worden.

De ‘eerste stappen’ met beacons, waarmee klanten kunnen worden gevolgd, zijn nog bescheiden van aard. Het winkelbedrijf wil kijken hoe men het online en het offline winkelgedrag kan bundelen in één database. ‘Denk daarbij aan het online beschikbaar stellen van fysieke kassabonnen, single sign-on voor alle devices en mobile loyalty. Een volgende stap is personalisatie.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond