Deel dit artikel
-

VDL geraakt door cyberaanval, productie ligt stil

VDL Groep uit Eindhoven is geraakt door een cyberaanval. Diverse bedrijven kunnen momenteel niet of slechts gedeeltelijk produceren, meldt een woordvoerder aan het Eindhovens Dagblad. Ook autofabriek Nedcar in Born is getroffen.

Het gaat volgens de woordvoerder om een aanval ‘die de algehele bedrijfsvoering raakt’. Er kan bijvoorbeeld niet worden gemaild. Ook de hightech-machinefabriek ETG op diversie locaties in Eindhoven zou stilliggen.

Een deel van het personeel zou inmiddels naar huis zijn gegaan.

Details worden niet gegeven, maar het gaat vermoedelijk om gijzelsoftware. Daarbij worden gegevens versleuteld en eisen cybercriminelen losgeld. Volgens een interne mededeling is medewerkers geïnstrueerd niet te communiceren met computer of laptop maar alleen via de mobiele telefoon.

Het internationale industriële familiebedrijf telt 105 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ruim 15.000 medewerkers. VDL is actief op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van toeleveringen, bussen en eindproducten en de assemblage van personenauto’s.

Recentelijk was ook RTL slachtoffer van een ransomware-aanval. RTL heeft uiteindelijk 8500 euro aan de aanvallers betaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond