Deel dit artikel
-

Veams stapt in online vloerenwinkel Solza

De online verkoper van vloeren Solza uit Alphen aan den Rijn krijgt een investering van het Groningse Veams.

Met het geld wil het nog jonge bedrijf, want opgericht in 2021, zijn groei versnellen. Het betreft een minderheidsbelang. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Veams is gespecialiseerd in gebieden die online op het eerste oog wat minder gangbaar lijken.

Oprichter Henk-Jan Bijmolt maakte een online groothandel in hout tot een onmiskenbaar serieuze marktpartij in Nederland, met uitschieters naar omringende landen. Veams heeft bijvoorbeeld ook belangen in ‘schroevenwinkel’ Wovar, tuinborderspecialist Yarinde en een boekingsplatform voor psychologen OpenUp.

Solza heeft een showroom in Alphen aan den Rijn en levert vanuit zijn magazijn in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Denemarken.

Oprichter Jorik van der Heide vertelt: “Veel mensen geloven niet dat wij via het web veel laminaat, pvc en hybride houten vloeren verkopen. Toch doen steeds meer mensen dat online. We willen daarom ook met onze webshop serieuze vervolgstappen maken in Nederland en omliggende landen als België en Duitsland. Bij Veams vinden we naast investeringsgeld ook kennis en ervaring op het gebied van internationale groei in e-commerce.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond