Deel dit artikel
-

VEB: Inmenging John de Mol bij biedingenstrijd TMG toch vooral eigenbelang

Dat John de Mol zich mengt in de strijd om TMG wekt volgens beleggersvereniging VEB weinig verbazing. Op een totale investering van 191 miljoen euro in aandelen TMG staat De Mol (via zijn bedrijf Talpa) op een verlies van 39 miljoen euro, zo blijkt uit eigen berekeningen van de vereniging.

Door een biedingenstrijd aan te gaan kan dat verlies nog enigszins gecompenseerd worden, waarbij een overwinning een extra investering betekent.

De Mol onderstreept in zijn publieke verklaring het belang van het Nederlandse karakter van TMG. De goede verstaander moet volgens VEB begrijpen dat dit nationale belang een van zijn motieven is tot inmenging. Het is echter niet geheel duidelijk hoe dit te rijmen is met het internationale karakter van Talpa dat ook kantoren heeft in Los Angeles, Dubai, Berlijn en Hamburg en joint ventures kent in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Rusland en Scandinavië.

Ondanks alle rumoer is er van een biedingenstrijd nog geen sprake. Noch Mediahuis noch De Mol heeft een bod uitgebracht, maar slechts een voornemen daartoe kenbaar gemaakt. Het is volgens de VEB daarom van belang dat de met de mond beleden interesse nu in daden wordt omgezet en dat alle geïnteresseerde partijen over gelijke informatie kunnen beschikken.

De VEB sluit niet uit dat de partijen in overleg gaan. Wellicht zijn er dus mogelijkheden dat beide bieders die stukken uit TMG halen die zij willen hebben. Een gezamenlijk bod ligt dan voor de hand.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Bizar dat VEB niet op de hoogte is. Talpa Internationaal is sinds vorig jaar eigendom van het Britse ITV en omhelst enkel het tv productie bedrijf. De belangen van Talpa in SBS en Talpa Radio vielen buiten deze deal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond