Deel dit artikel
-

Veel belangstellenden voor Endemol Shine

Kabelbedrijf Liberty Global lonkt naar Endemol Shine, zo meldt Reuters vandaag. Het productiehuis achter Big Brother en Black Mirror staat in de etalage.

Endemol Shine is momenteel eigendom van Apollo Global en Rupert Murdochs Twenty-First Century Fox. Zij hebben de Deutsche Bank en Liontree ingeschakeld voor de verkoop.

Liberty Global heeft net zijn oorlogskas aangesterkt dankzij de verkoop van telecombelangen in Duitsland, goed voor 22 miljard dollar. Liberty brengt zijn bod vermoedelijk uit via All3Media, zijn joint venture met Discovery Inc.

Ook ITV, Banijay Group (van onder meer Vivendi), RTLs FremantleMedia en Lions Gate Entertainment zouden een bod overwegen die ergens tussen 2,5 en 3 miljard euro moet uitkomen. Reuters citeert bronnen bij betrokken banken.

Endemol Shine begon als het productiehuis van John de Mol en Joop van den Ende. Endemol Shine ontstond in 2014 door de samenvoeging van de productiemaatschappijen Endemol, Shine en Core Media. Inmiddels omvat de groep meer dan 120 productiebedrijven in 23 landen. Naast Big Brother maakt het bedrijf programma’s en series als Penoza, Peaky Blinders, The Bridge en Broadchurch.

Volgens Reuters lijdt Endemol Shine onder zware schulden en is er al flink in de kosten gesneden. Ook de verouderde formules lijken nog een probleem te zijn. Aan de andere kant zijn productiehuizen in trek in verband met content die geproduceerd moet worden voor online videodiensten als Netflix of Amazon.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond