Deel dit artikel
-

Veel kansen voor serious gaming in Rotterdam

In Rotterdam liggen veel kansen en mogelijkheden op het gebied van Serious Gaming, games gericht op leren en kennisontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit, de Hogeschool Rotterdam en ELM Concepts in opdracht van Rotterdam Media Commission.

De bedrijfstak serious gaming heeft potentie om andere economische sectoren (zoals de Rotterdamse haven) structureel te stimuleren en innoveren. Ook blijkt dat serious gaming in maatschappelijk opzicht een belangrijke rol kan vervullen.

Rotterdam heeft een concentratie van ontwikkelaars in de nieuwe bedrijfstak serious gaming. Het biedt mogelijkheden om sterke clusters, zoals het havenindustriële complex (inclusief logistiek en petrochemie), de tuinbouw en de sector water en delta te vernieuwen. Ook de medische cluster in Rotterdam zou kunnen aansluiten.

In maatschappelijk opzicht kan serious gaming in de stad ook een belangrijke rol vervullen, bijvoorbeeld in het onderwijs. De regio kent een hoge schooluitval. Serious gaming kan bijdragen aan het terugdringen hiervan.

Wel is een ontwikkelingsprogramma nodig, waarin de sector zelf, overheid, kennisinstellingen en sterke Rotterdamse sectoren samenwerken. Met aandacht voor zowel financiering en businessontwikkeling, als technologieontwikkeling en innovatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond