Deel dit artikel
-

‘Veel klachten over afhalen buitenlandse pakjes bij PostNL’

De Consumentenbond krijgt veel klachten van consumenten die melden dat PostNL hen niet informeert over postpakketjes die voor hen klaarliggen bij een afhaalpunt. Niet opgehaalde pakketjes gaan na twee weken retour afzender.

Sinds vorige maand is PostNL gestopt met het aan huis bezorgen van pakketten uit het buitenland waarover consumenten inklaringskosten (douanekosten en btw) moeten betalen. Veel consumenten hebben geen gepast geld in huis en dus is het handiger als de postbezorger het pakket naar het dichtstbijzijnde pakketpunt stuurt.

Op de site is de beleidswijziging vorige maand niet eens aangekondigd, op aandringen van de Consumentenbond is dat nu alsnog aangepast.

PostNL zegt dat in een enkel geval klanten niet zijn geïnformeerd, maar dat strookt niet met de tientallen klachten, zegt de Consumentenbond. De bond zal extra alert zijn in de komende drukke pakjesperiode rondom de feestdagen.

Dit bericht is 47 keer gedeeld

17 Reacties

Karel van de Biezen

Postzegels en Kerstzegels DUURDER dan bij SANDD!!!

EN NU DIT WEER!!!

Wat een ……zooitje!!!!

Postnl gaat op deze manier GOED de afgrond in!!!

Wam

Ik vrees dat dat één heel klein briefje is dat gemakkelijk zoek raakt tussen het reclamegeweld.

Max

Hier ook last van gehad, zou volgens Track&Trace eerst bezorgd zijn, na contact met de support desk werd na een aantal dagen de status gewijzigd naar terug op depot en na 14 dagen (zonder melding naar mij!) weer terug naar de afzender.

Lars

Ook ik heb hier last van gehad mij niets gemeld over een pakketje.. Nu is het pakket terug gestuurd en duurt het 2 maanden voor ik het weer heb.

Roel

Opzich een goede maatregel, alleen contant betalen aan de deur is lastig. Ik heb amper contant geld in huis en weet ook nooit precies wanneer er een bezorger komt/wat ik moet betalen.

Alleen de uitwerking is wat uh… minder, licht de ontvangers in dat er een pakketje ligt waarvoor betaald moet worden en ze hier 14 dagen voor hebben (of staat dit al in de app?) en er is niks aan de hand.

Stefan van der Horst - NopFinance

Helaas moeten ook wij constateren dat het servicenivo van PostNL de afgelopen 6 maanden significant lager is geworden. Pakketten worden vaak 1 dag langer in depot gehouden nadat ze op tijd zijn ingeleverd op het postpunt. De website van postnl toont dan de dag na inlevering als de dag van inlevering naar de klant. gevolg: klachten

Inmiddels ook al meegemaakt dat de inhoud van nietverzekerde pakketten deels is ontvreemd. gevolg: klacht van klant en opnieuw toesturen.

Pakketten aangeboden op vrijdag en zaterdag worden zelden op maandag aangeboden. Meestal pas dinsdag.

voor ons reden om meer met dhl (OMG maar toch) en UPS te gaan sturen.

zwiers

Ik ontvang steeds post dat er een pakket afgeleverd moet worden
aan gezien ik niets besteld

Helen

Heel vaak maak ik mee dat ik de pakketjes op moet halen, ook als er geen inklaringskosten betaald moeten worden. Ik probeer zelf alle zending bij te houden en hopen dat ik er geen misloop. Ook merk ik dat pakketjes uit NL steeds minder vaak aangeboden worden. Al een paar keer meegemaakt dat er stond dat we niet huis waren, hoewel er altijd iemand aanwezig is. Ook bij de buren is er altijd iemand aanwezig, dus ik begrijp het niet zo goed. Alsof de postbezorger geen zin meer heeft om het pakketje af te geven en bij voorhand al een “wij troffen U niet thuis” kaartje heeft geschreven.
Balen de service van PostNL, en eigenlijk onaanvaardbaar.

Hakan

Ik heb een afhaalbriefje 1 maal gekregen, maar de rest van de keren wist ik waar het pakketje afgehaald kon worden dmv track and trace. Ook heb ik meegemaakt dat de adres gegevens die juist zijn opgegeven door de verzender foutief is overgenomen. Er stond een juiste naam, maar postcode 9999ZZ

Gert

Heeft POSTNL wel eens van mobiele pinapparaat gehoord? Werkt prima en de smoes dat contant afrekenen zo lastig is kan meteen in de prullenbak.
Weer een typisch voorbeeld van de hedendaagse bedrijfscultuur. Zelf een probleem veroorzaken en dan afwentelen op de klant

P

Ze laten pakjes verdwijnen, dan ligt het in Den haag volgens de 1 dan later volgens de ander kwijt . Ze stellen voor de verzendkosten te betalen. In 1 maand twee pakketten kwijt bij mij. Wat een zooi!! Ik stap over en boycot post. NL volledig voortaan!!

arthur

Ik ben zelf postbezorger. Wij krijgen ontzettend veel pakketjes uit China. En ze passen niet allemaal door de brievenbus. Heel frustrerend als er niemand thuis is, en de buren en de buren daarnaast en daarnaast, links en rechts, het pakketje niet willen aannemen. Dit kost veel tijd. We moeten dan naar de retailer fietsen. Dit kost soms 10″minuten om er naar toe te fietsen. Dus bij sommige straten gaat er direct een briefje in de bus. Trouwens ook belachelijk dat we af en toe zelfs schoenendozen krijgen om te bezorgen, en die passen in geen enkele brievenbus. Ik ben niet van de pakkettendienst, maar ben postbezorger die brieven in de brievenbus moet stoppen.

M.m roufd

Ook gedonder gehad met post nl.
Heb helaas mijn lightpad niet binnen gekregen.heefd 2 weken op afhaalpunt gelegen.zonder dat ik het wist.
Kreeg wel een bericht dat mijn pakket was opgehaald.
Waardoor ik naar afhaalpunt.
Had zelf niets opgehaald.post nl teruggestuurd.heb ook contact gehad met post nl zelf.
Maar werd tot 2x toe schrofterig behandeld.
Gewoon schandalig

Giel

Ik ben nu een week aan het bakkeleien met Postnl. Het is echt treurig om contact te hebben met mensen aan de telefoon. Dat noemen ze service. Ik heb de telefoon geprobeerd en de chat. Maar het enige wat ze zeggen is: kijk over 2 dagen nog eens op de track and trace. De status is nu al een hele week onveranderd. Ik begin te denken dat iemand daar met mijn spullen rond loopt…
Het is dat ik er achter aan bel dat ik erachter kom dat ze ingevulde formulieren krijt raken. Zij ondernemen geen actie n.a.v. kwijtraken van dat formulier. Ze lijken helemaal niks te willen ondernemen voor mensen die goed goud betalen voor een pakketje besteld in het buitenland. Ik heb de bevestiging in mijn mailbox dat ik zaken heb ingevuld. Geen schaamte, geen extra inzet om er achter aan te gaan. Nee ze gaan zeker niet uitbellen naar de douane lees ik in een chatsessie. Ze doen helemaal niks behalve de telefoon ophangen. Ze halen het bloed onder mijn nagels vandaan met die lakse houding. Ze maken spullen kwijt. Als ik kan kiezen dan nooit meer Postnl. Wat een ontzettende baggerbende. Ik ben bang dat ik in het proces van een diefstal terecht ben gekomen.

Giel

En dan hoop morgen op mijn harde woorden terug te komen. ik heb bericht dat het onderweg is…. EINDELIJK!!!!!!!!!!!

Tom - 1968

Pakjes bij de douane geen bericht gehad van postnl om opheldering gevraagd geen of nauwelijks contact schandalig

Ir. K.W.V. Bloemen

Zojuist pakketje afkomstig uit China opgehaald. Er waren GEEN kosten en er was GEEN afhaalbericht. Zonder de app had ik nooit geweten dat het pakket er was (zou veel later komen).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond