Deel dit artikel
-

Veel Nederlandse startups op The Next Web

The Next Web heeft de finalisten bekendgemaakt voor de Rising Sun Startup Rally. Veel van de startups zijn van eigen bodem en gebaseerd in Nederland. Een groot deel won eerder een startup-prijs. Veelbelovend talent zit voor een groot deel in dezelfde vijver.

Dit jaar komen er verrassend veel startups uit Nederland zichzelf presenteren op The Next Web. Patrick De Laive ziet dit als een teken aan de wand: "We zijn goed bezig in Nederland. Het percentage Nederlandse inzendingen was hoog. In totaal hadden we 200 inzendingen, daarvan waren 45 Nederlandse inzendingen. Maar dat zegt weinig over welke startup doorgaat. Mobypicture heeft een Red Herring gewonnen, maar die is er bij ons niet doorheen gekomen."

Van de 19 finalisten komen er 6 uit Nederland, 7 uit verschillende Europese landen en slechts 1 uit de Verenigde Staten. De resterende finalisten, 5 in totaal, komen uit Groot-Brittannië. Een land dat volgens De Laive goed aan de weg timmert als het op startups aankomt.

Een flink deel van de finalisten won eerder een Tech Award, of drong door tot het lijstje met finalisten van andere startup-wedstrijden. Zo wist finalist Mendely op de Startup-conferentie Plugg een prijs in de wacht te slepen. Yunoo werd bekroond met de startup-award van de Universiteit Utrecht. IRL Connect drong door tot de prestigieuze Red Herring-lijst en Huddle wist zich te mengen tussen de finalisten van deze zelfde lijst. Silentale won de publieksprijs op LeWeb08. Tarpipe tenslotte, was één van de finalisten van de SXSW Web Awards.

De Laive: "Veel startups, de slimme, schrijven zich voor alles in. De interesse is niet weg wanneer een startup al een prijs heeft gewonnen. Maar natuurlijk hebben we wel liever dat ze tijdens The Next Web lanceren."

En wat De Laive als laatste zegt, dat blijkt uit de lijst met finalisten voor de Rising Sun Startup Rally. Maar liefst tien van de startups lanceren tijdens The Next Web. "Dat mensen een aantal van deze 19 kennen, dat geloof ik graag. Het is niet altijd nieuw. Maar het idee is dat we startups presenteren die mensen nog niet kennen", aldus De Laive.

Tijdens The Next Web krijgen 24 startups de kans om zichzelf te presenteren voor het aanwezige publiek. De jury heeft 19 startups geselecteerd. De overige 5 plekken worden ingevuld door het publiek.

De jury koos de volgende 19 start ups: yellowBird, Contextured, Prezi, E, Aroxo, Silentale, Klomptek, ShoutEm, Quick TV, Mimic Media, Yourtour, plista, Yunoo, Mendeley, Huddle.net, IRL Connect, Visibuild, tarpipe en CoTweet.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tijmen

Erg leuk, zitten een paar leuke dingen tussen, zoals Prezi, een presentatietool

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond