Deel dit artikel
-

Veertien Europese concertzalen presenteren samen gratis concertstreams op Facebook

Veertien Europese klassieke concertzalen trekken samen op voor een unieke digitale programmering ten tijde van de coronacrisis: elke avond zenden een ander concert uit het archief.

De deelnemende concertzalen zijn onder anderen Het Concertgebouw in Amsterdam, l’Auditori in Barcelona, Barbican Center in London en de Elbphilharmonie in Hamburg.

De concerten zijn elke avond 20.00 uur te zien op alle Facebookpagina’s van de deelnemende zalen en vormen zo een muzikale reis door Europa.

Het eerste concert komt maandagavond 20:00 uur vanuit Het Concertgebouw. Dit is meteen een zeer bijzondere uitvoering, namelijk het laatste concert van Mariss Jansons, voormalig chef-dirigent van het Concertgebouworkest, in Het Concertgebouw: Dvořáks geliefde Negende symfonie ‘Uit de nieuwe wereld’ door Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, precies een jaar geleden opgenomen op 22 maart 2019.

Daarna volgen deze week streams uit het Konserthuset in Stockholm, de Sagrada Familia in Barcelona en de Elbphilharmonie in Hamburg met muziek van onder anderen Schumann, Mozart en Arvo Pärt.

Het initiatief komt voort uit de European Concert Hall Organisation (ECHO) waar Het Concertgebouw lid van is.

Overigens heeft Facebook, net als veel andere videodiensten, aangekondigd dat het de bitrate tijdelijk inperkt om het internet tot te ontlasten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond