Deel dit artikel
-

Veertig procent mobiel dataverkeer is streaming video

Bijna veertig procent van al het mobiele dataverkeer wordt gegenereerd door videosites als YouTube. Een wereldwijd onderzoek laat tevens de harde verschuiving zien naar VoIP en messaging, wat direct inteert op de traditionele omzetten van mobiele aanbieders.

Onderzoeken laten zien wat eigenlijk al bekend was. Consumenten gebruiken de mobiele dataverbindingen op hun telefoons en tabletcomputers overwegend voor twee dingen: video kijken en spelletjes spelen. Althans, wanneer sec naar de datavolumes wordt gekeken.

Allot Communications publiceert de resultaten van een peiling op mobiele netwerken waar 210 miljoen consumenten gebruik van maken. Daaruit komt duidelijk naar voren dat twee type toepassingen snel aan populariteit winnen: video kijken en VoIP’en en chatten.

YouTube alleen is verantwoordelijk voor 22 procent van alle het gegenereerde verkeer op mobiele datanetten. De optelsom van andere videosites is ongeveer even groot. Dit soort sites is goed voor 39 procent van het gebruik van mobiel breedband.

Opvallend is ook dat ondertussen elf procent van het mobiele verkeer op YouTube in HD-kwaliteit wordt afgeleverd bij de kijker.

In de eerste helft van 2011 is het gebruik van video, ten opzichte van vorig jaar, met 94 procent gestegen.

Allot laat verder zien dat 51 procent van de mobiele aanbieders in de wereld geen flat fee-abonnementen (meer) verkoopt.

Foto: Toca Boca (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Sunnyboy

En de mensen die het voor minder slurpende doeleinden gebruiken mede opdraaien voor de kosten van…..

Alain Nijholt

Bedoeld men hier met het mobiele dataverkeer het verkeer dat via mobiele operators gegenereerd wordt? Of rekent men óók het verkeer mee dat mobiele apparaten genereren via WIFI? Wanneer men thuis gebruik maakt van streaming, voip of internet browsing gaat het vele malen sneller en voorkomt dat je over je limiet gaat.

Deze cijfers geven in ieder geval aan dat video marketing met de dag belangrijker wordt…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond