Deel dit artikel
-

Veertig procent Nederland monitort gezondheid

Ruim 40 procent van Nederland gebruikt apparaten of apps om gezondheidsdata te meten. Dit komt neer op bijna 6 miljoen Nederlanders. Daarnaast meten ruim 2,5 miljoen Nederlanders hun sportieve prestaties. Apparaten van Apple, Garmin, Medisana, Omron en Samsung zijn het populairst om gezondheid te monitoren. Dit blijkt uit de Healthy Lifestyle Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

Ruim 40 procent van de Nederlanders gebruikt apparaten of apps om beweging, voeding of andere data over het lichaam te meten. Dat zijn in totaal bijna 6 miljoen Nederlanders. Het overgrote deel monitort deze gegevens dagelijks (61%), een kwart (26%) doet dit wekelijks en 7 procent doet dit maandelijks. De rest (6%) doet dit op een minder frequente basis.

Het bijhouden van het aantal stappen wordt het meest gedaan. Bijna 4 miljoen Nederlanders meten hoeveel stappen zij zetten. Dat is 66% van de groep die de gezondheid monitort. Bijna 3 miljoen Nederlanders (50%) meten hun hartslag en 2,8 miljoen (48%) monitoren hun gewicht. Daarnaast meten ruim 2,5 miljoen mensen (43%) hun sportieve prestaties zoals snelheid en afstand. Het monitoren van slaap (32%) complementeert de top vijf. Dat komt neer op 1,9 miljoen Nederlanders.

Apple wordt het meest gebruikt voor het tellen van stappen (25%) en het bijhouden van de menstruatiecyclus (39%). Garmin is het populairste merk voor het meten van de hartslag (22%), de sportieve prestaties (26%) en het calorieverbruik (26%). Daarnaast worden apparaten van Samsung het meest gebruikt om de slaap (23%), de saturatie (28%) en het vetpercentage (62%) te monitoren.

Het valt op dat men vaak niet weet van welk merk de weegschaal is. Nederlanders die het merk wel paraat hebben gebruiken het vaakst een Medisana. Omron is tot slot het leidende merk voor bloeddrukmetingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond