Deel dit artikel
-

Veiling.com opent B2B-veiling bij Onderneemhet.nl

De veilingmarkt blijft zich roeren. Veiling.com , sinds kort onderdeel van Europees veilinghuis Ricardo , start samen met de portal Onderneemhet.nl een B2B-veiling. Via deze nieuwe veiling kunnen bedrijven per opbod goederen en diensten kopen van of verkopen aan andere bedrijven. Hiermee is de combinatie de Zweedse concurrent Bidlet voor. Dit bedrijf komt in de loop van het jaar op de Nederlandse markt.

Daarnaast maakt Veiling.com ook bekend met Bol.com een boekenveiling te starten. Zowel particulieren als bedrijven kunnen tweedehands boeken en cd's tegen het hoogste bod verkopen. "Alle reden om de boekenkast en cd-collectie eens op te schonen, en de kans om online een lang gezocht exemplaar van een zeldzame titel op de kop te tikken", vindt Rick van Boekel, managing director van bol.com.

De B2B-veiling is een belangrijk onderdeel voor de nieuwe ondernemersportal Onderneemhet.nl. Deze site is onderdeel van Freehold, dat ook de gratis provider Freeler exploiteert. Freehold-directeur Marque Joosten : "Het is nu voor veel bedrijven mogelijk om hun producten binnen een grotere kring van belangstellende bedrijven af te zetten. Daarnaast wordt het door het Internet makkelijker om scherper in te kopen: Het aanbod van vele bedrijven kan gemakkelijk worden vergeleken."

Met de B2B-veiling komt Veiling.com meer en meer in het spoor van grote Amerikaanse bedrijven als eBay en uBid, die al langere tijd B2B-veilingen verzorgen. Momenteel is de Zweedse veiling Bidlet.com druk bezig mensen te werven voor een Nederlandse vestiging. Deze site draait al in de vier Scandinavische landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond