Deel dit artikel
-

Vente Privée sluit Amerikaans filiaal

Online winkelclub Vente Privée staakt zijn Amerikaanse activiteiten tegen het einde van het jaar. Het realistische omzetdoel van honderd miljoen dollar voor 2015 bleek niet voldoende reden om te blijven.

Hoewel Vente Privée na twee jaar activiteit al een omzet boekt van vijftig miljoen dollar, gooit de Franse leiding toch de handdoek in de ring. De lopende orders worden nog afgehandeld en vragen van klanten worden nog beantwoord, maar aan acquisitie wordt niet meer gedaan.

Onlangs zei directeur Jacques-Antoine Granjon nog tegen Fortune dat hij omzet in 2015 nog wilde verdubbelen. Strategisch partner American Express had er echter geen vertrouwen meer in en staakt de samenwerking.

Als reden hiervoor geven de partijen dat het langer duurt dan verwacht om de Amerikaanse tak naar winstgevendheid te brengen.

Om de modewinkel winstgevend te maken, zouden American Express en Vente Privée nog diep in de buidel moeten tasten. Na twee jaar activiteit heeft het Noord-Amerikaanse filiaal een miljoen klanten. Concurrent Gilt Groupe heeft, ter vergelijking, acht miljoen klanten en een gevestigde naam.

In een beschrijving van het klappen van de samenwerking meldt Fortune ook dat de samenwerking tussen de twee partners stroef liep. De Fransen veronderstelden dat de creditcardmaatschappij zich als actieve investeerders zou opstellen, American Express wilde zich actief met het management bemoeien. Eind september werd achter gesloten deuren besloten Vente Privée Amerika op te doeken.

Het van oorsprong Franse bedrijf realiseert in Europa een omzet van tegen de twee miljard euro. Tussen de veertig en vijftig procent daarvan komt via mobiele kanalen. De winkelclub heeft een groot fashionassortiment met veel aanbiedingen in beperkte oplage tegen tientallen procenten korting. De combinatie van ‘urgentie’ en kwaliteit van het aanbod maakt het bedrijf populair. Tachtig procent van de handel komt uit Frankrijk, de rest uit andere EU-landen.

Foto: Le Web (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Rob Bogaers

Je zou zeggen dat 1mln vs 8mln potentieel heeft..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond