Deel dit artikel
-

Vente Privée staakt Engelse activiteiten

Vente Privée staakt voor onbepaalde tijd zijn Engelse activiteiten. Het wordt niet met zoveel woorden benoemd, maar de onzekerheid over de brexit lijkt de aanleiding tot de beslissing.

“Helaas nopen de huidige economische onzekerheden ons ertoe om onze activiteiten te staken”, vertelt het bedrijf na elf jaar op de Engelse markt. Morgen gaat de site op zwart.

Het besluit van het management komt vrij onverwachts, want het Engelse filiaal plaatste afgelopen week nog een vacature voor een sales director.

Wat voor CEO Jacques-Antoine Granjon (foto) de doorslag gaf om de Engelse tak te sluiten is niets bekend. Het is niet ondenkbaar dat de Fransen de handdoek in de ring werpen omdat ze niet kunnen plannen met een harde brexit in het vooruitzicht. Dat geldt niet enkel voor inkoop en douanezaken maar ook over prijsconcurrentie en snelheid van levering. Simpel gesteld: het kan geen zekerheden geven over snelle levering tegen de lage prijzen waarmee het bedrijf schermt.

Vente Privée, dat sinds eind januari VeePee heet, is actief in dertien landen met flashsales. De besloten webshop heeft een constant roulerend assortiment van zesduizend merken. Daarover communiceert het hoofdzakelijk per e-mail. Klanten slaan aan op de kortingen van vijftig tot zeventig procent. Dat zijn niet zelden restvoorraden maar ook exclusives. De Europees werkende winkel heeft naar eigen zeggen vijftig miljoen leden. In 2018 realiseerde het een bruto omzet van 3,7 miljard euro.

Foto: LeWeb (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas

Bericht is zojuist gerectificeerd in een email aan hun klanten:

‘BREXIT IS DRIVING US MAD!
Dear member,

The Brexit madness has taken over our teams which, by mistake, informed you of a possible sales shutdown.

However be reassured, we definitely intend to keep offering you the best deals as we have been doing for 11 years.

We really hope that we will be able to pursue the European journey together! We are still commited to wowing your days!

The Veepee UK Team’

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond