Deel dit artikel
-

Verbod op ongerichte gokreclames en sponsoring

Reclames voor online kansspelen worden verder beperkt. Zo mogen aanbieders van risicovolle online kansspelen per 1 januari 2023 geen ongerichte reclame meer maken voor hun gokaanbod. Dit geldt ook voor sponsoring.

Per 1 januari 2025 zal alle sponsoring van onder andere programma’s, evenementen en sport niet meer toegestaan zijn. Het gaat dan onder meer om shirtsponsoring. De ministerraad heeft, op voorstel van minister Weerwind voor Rechtsbescherming, ingestemd met het in consultatie brengen van de aanpassing van het Besluit werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen (Besluit Wrvk).

Op basis van de Wet kansspelen op afstand is sinds 1 oktober 2021 het online gokken legaal. Om spelers van illegaal naar legaal gokken te leiden, moet het legale aanbod vindbaar en attractief genoeg zijn. Daarvoor is enige vorm van reclame nodig. Tegelijk moeten kwetsbare groepen goed beschermd worden tegen onmatig spelen en verslaving. Daarom worden aanvullende maatregelen getroffen om kwetsbare groepen zoals jongeren en mensen die een gokverslaving hebben (gehad) beter te beschermen tegen de risico’s van kansspelen.

Het verbod op ongerichte reclame geldt voor aanbieders die online kansspelen aanbieden. Zij mogen vanaf volgend jaar geen reclame meer maken via tv, radio en in publieke binnen- en buitenruimtes. Reclames via internet en directe mailing blijven deels toegestaan, maar de regels worden verder aangescherpt zodat kwetsbare groepen niet geconfronteerd worden met de reclames.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Daan

Geldt dit dan ook voor Holland Casino en de Nederlandse Loterijen, of wordt er door de staat met meerdere maten gemeten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond