Deel dit artikel
-

Verbod regering Trump op TikTok lijkt nu echt van de baan

Een verbod op TikTok na de verkiezingen lijkt niet erg waarschijnlijk meer, nu een rechter in Pennsylvania daarvoor geen grond ziet. Drie TikTok-makers waren naar de federale rechter gestapt om het verbod aan te vechten.

Een andere rechter had het verbod op verzoek van TikTok zelf al opgeschort tot direct na de verkiezingen, maar daar komt dit vonnis van rechter Wendy Beetlestone van het Amerikaanse District Court voor het Eastern District of Pennsylvania nu dus nog eens overheen.

De eisers verdienen tussen de 5000 en 12.000 dollar per video dankzij sponsors als modemerken en andere bedrijven, en volgens de rechter is er een grote kans op onherstelbare schade.

Belangrijker is dat de rechter vindt dat bedreigingen van de nationale veiligheid zoals die door de regering worden voorgespiegeld ‘puur hypothetisch’ zijn en dat het risico gepresenteerd door de overheid niet opweegt tegen het algemeen belang.

Wat deze uitspraak voor gevolgen heeft voor de onderhandelingen die TikTok voerde met Oracle en Walmart zal nog moeten blijken. Beide bedrijven zouden een belang in TikTok krijgen, al heeft China nog geen groen licht gegeven voor de overdracht van de aandelen van het Chinese moederbedrijf ByteDance.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond