Deel dit artikel
-

Verbruik mobiele data bij KPN ruim 22 keer hoger dan in 2014

Het mobiele datarecord van vorig jaar werd afgelopen nacht ruimschoots overtroffen: er werd bij KPN 535 terabytes aan mobiele data verbruikt, een stijging van 18 procent ten opzichte van vorig jaar en ruim 22 keer meer dan in 2014. Het aantal verstuurde sms’jes en telefoongesprekken daalde echter opnieuw.

Na het aftellen naar middernacht en het knallen van de kurken, wenste Nederland elkaar via het KPN-netwerk een gelukkig nieuwjaar. Dit gebeurde steeds vaker via WhatsApp-berichten, videogesprekken en social media. De piekbelasting van het netwerk lag tussen 00:05 en 00:10 uur, zowel voor het gebruik van mobiele data als voor bellen en sms’en. Het mobiele netwerk van KPN heeft de nieuwjaarsnacht goed doorstaan en heeft miljoenen Nederlanders met elkaar verbonden.

Tussen 22:00 en 04:00 uur werden bijna 1 miljoen sms’jes verstuurd, opnieuw iets minder dan vorig jaar. Ook het aantal telefoongesprekken daalde licht in vergelijking met voorgaande jaren, met ruim 3,2 miljoen gevoerde gesprekken. In 2023 verwerkte KPN op zijn netwerk opnieuw meer dataverkeer dan het jaar ervoor, ook voor 2024 wordt verwacht dat het dataverkeer op het KPN-netwerk verder zal toenemen, met bijbehorende pieken en datarecords.

De pieken in mobiel dataverkeer afgelopen nacht waren echter geen record voor 2023. Deze werden in 2023 veroorzaakt door de F1 races, met als uitschieters de Grand Prix Formule 1 race op 3 september in Monza en de F1 race een week eerder in eigen land op het circuit van Zandvoort. Het dataverkeer op de netwerken van KPN is afgelopen jaar weer verder gestegen. Niet alleen streaming, ook thuiswerken, videobellen en gaming blijven populair.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond