Deel dit artikel
-

Verdachte aangehouden voor gebruik nep inlogsites banken

Het cybercrimeteam van de politie eenheid Den Haag blijkt begin juli een 22-jarige Hagenaar te hebben aangehouden die ervan wordt verdacht nep inlogpanels te hebben gekocht van een inmiddels veroordeelde Almeloër die ze op bestelling bouwde. De nu aangehouden Hagenaar zou panels hebben gekocht waarmee klanten van Belgische banken konden worden opgelicht.

De jonge Hagenaar is naar voren gekomen in het onderzoek naar de afnemers van de panelbouwer, die in de cyberwereld bekend was als Haiku. Haiku leverde de nep inlogsites op bestelling aan verschillende afnemers die daarmee vervolgens door middel van phishing achter de inloggegevens van bankklanten aan gingen.

Klikten de klanten van een bank op de toegezonden link, die bijvoorbeeld in apps of sms-en werden verstuurd, dan kwamen ze op een door Haiku gebouwd nep-inlogscherm. De inloggegevens voor internetbankieren die daar werden ingevuld werden afgevangen door criminelen die hier vervolgens de bankrekening mee leeghaalden.

De aangehouden Hagenaar wordt verdacht van het voorhanden hebben van de panels, oplichting, computervredebreuk en witwassen. In zijn woning zijn gegevensdragers, en cashgeld in beslag genomen. Ook zijn cryptocurrency zoals bitcoins bij de zoeking gevonden.

De verdachte is vrijdag 16 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond