Deel dit artikel
-

Verdachten aangehouden in DDoS-zaak

Team Cybercrime van de politie heeft twee mannen aangehouden die in verband worden gebracht met meerdere DDoS-aanvallen op een bedrijf in Sittard.

De DDoS-aanvallen werden uitgevoerd in november vorig jaar en januari dit jaar. Het schadebedrag van het bedrijf komt uit op minimaal 150.000 euro.

Team Cybercrime van de politie Limburg heeft de zaak in onderzoek en in dit kader worden aangehouden personen verhoord. Het Openbaar Ministerie zal na het afronden van het onderzoek een besluit nemen over de verdere afhandeling van de zaak.

Een Distributed Denial of Service aanval, ook wel DDoS genoemd, is een aanval van cybercriminelen waarbij ontzettend veel verzoeken naar websites gestuurd worden in korte tijd en hierdoor de website onbereikbaar wordt voor gebruikers. Vergelijk het met een enorme file, maar dan digitaal. Via bijvoorbeeld een botnet, een netwerk van geïnfecteerde computers met een centrale aansturing, wordt een website zo massaal bezocht dat deze erg traag wordt of zelfs crasht. Ook allerlei andere diensten, zoals routers, firewalls of DNS-servers, kunnen het doelwit zijn. De slachtoffers van deze aanvallen zijn uiteenlopend: van gameservers en scholen tot banken, webshops of zelfs complete overheden. Het plegen van een DDoS-aanval is áltijd strafbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond