Deel dit artikel
-

Verdachten achter darknet webshop Dutchmasters aangehouden

De Landelijke Eenheid heeft dinsdag zes personen aangehouden die verdacht worden achter de darknet webshop DutchMasters te zitten.
DutchMasters hield zich op het darknet bezig met de productie, verkoop en distributie van harddrugs. De totale omzet van DutchMasters wordt geschat op tientallen miljoenen euro’s.

Het onderzoek naar DutchMasters startte in augustus 2019. De politie kwam DutchMasters op het spoor via de in mei 2019 ontmantelde markt WallStreet Market. Op WallStreet Market werden illegale goederen zoals drugs, botnets, malware, vals geld maar ook rijbewijzen, scans en bankdocumenten aangeboden.

Op basis van de grootte en de tijd dat webshop actief was, bleek DutchMasters één van de grote verkopers: de drugs van deze webshop ging via postpakketbedrijven de hele wereld over.

DutchMasters wordt in verband gebracht met diverse criminele activiteiten. Zo werd er in september 2020 een distributielijn voor XTC en andere harddrugs ontdekt. Drie verdachten die zich bezighielden met het verpakken, labelen en verzenden werden opgepakt. Wereldwijd bleken er in drie maanden tijd via deze distributielijn ten minste 135 pakketten van 5.000 XTC-pillen te zijn verspreid.

Verder werd er, ook in september 2020, een XTC-lab in Maartensdijk ontmanteld. Vermoedelijk heeft DutchMasters sindsdien geen XTC meer geleverd. Met de ontmanteling van dit lab lijkt de productie van XTC door Dutchmasters dus te zijn stilgelegd.

Zes verdachten zijn vandaag aangehouden, waaronder een moderator en een postbezorger. Het gaat om mannen en een vrouw in de leeftijd van 33 tot en met 51 jaar, uit Amsterdam, Diemen en Assendelft.

Verschillende goederen zijn inbeslaggenomen waar onder een hoeveelheid geld, dure horloges, een Porsche, verschillende gegevensdragers en verdovende middelen.

Foto Pixabay

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond