Deel dit artikel
-

Verdere groei Coolblue en TakeitNow

De online retailers Coolblue en TakeitNow melden afzonderlijk van elkaar dat ze in de eerste helft van het jaar stevig zijn gegroeid. Coolblue (PDAshop.nl, Digicamshop.nl, Mp3man.nl) zag de omzet toenemen met 120 procent, de online computerwinkel TakeitNow boekte 47,7 procent meer omzet.

Het Rotterdamse Coolblue is actief met twaalf webwinkels in Nederland en België, waaronder PDAshop.nl en MP3man.nl. Het bedrijf verwacht dit jaar nog nieuwe winkels toe te voegen.

Coolblue behaalde in de eerste helft van het jaar een omzet van 14,7 miljoen euro, tegenover 6,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt te verwachten dat de omzet dit jaar boven de 30 miljoen euro zal uitkomen.

De online winkel voor computerapparatuur TakeitNow behaalde in de eerste helft van het jaar 2,8 miljoen euro omzet. De groei bedroeg ruim 47 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal lag de omzetgroei hoger, op 60 procent. TakeitNow zegt te verwachten dat die hogere groei in de tweede helft van het jaar gecontinueerd zal worden.

De verbreding van het productaanbod met ook electronica pakt goed uit, aldus het bedrijf. Het aantal orders en het aantal site-bezoeken voor TakeitNow verdubbelde in de eerste helft van het jaar. In de eerste zes maanden van het jaar werd de site anderhalf miljoen maal bezocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond