Deel dit artikel
-

Verdienen aan apps blijft lastig

Je brood verdienen met apps in een App Store is maar voor een kleine groep geluksvogels weggelegd. Dat blijkt uit een rondvraag van Developer Economics bij meer dan tienduizend ontwikkelaars in 137 landen. Bijna een kwart verdient honderd tot duizend dollar per maand, nog een kwart minder dan 100 dollar. En 28 procent verdient helemaal niets.

Slechts drie procent van de respondenten verdient, zo meldt Datanews, honderdduizend dollar of meer per maand. Een kleine 28 procent verdient tussen de duizend en honderdduizend dollar.

In totaal verdient 62 procent van ontwikkelaars minder dan vijfhonderd dollar per maand. Niet meegerekend zijn ontwikkelaars die voor derden ontwikkelen. Daar is wel een boterham mee te verdienen.

Het grootste probleem is dat het merendeel van de apps niet worden opgemerkt en te weinig middelen worden ingezet om promotie te bedrijven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Anoniem

En omdat 90% (of is het meer?) van de Apps zo slecht zijn dat het maar goed is dat er niet aan verdient wordt. Gelukkig. De ontwikkelaars zouden anders wel eens gestimuleerd kunnen worden om nog meer te gaan maken :).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond